Monday, December 31, 2012

new year...

hai all

assalamualaikom...
                       
                            ehehheheh....emmmm....xlamew lagi berakhir la 2012 n bermulew la 2013....emmm.....untuk taon baru niey apew hajat korang yew...mezti sumew da pasang banyak hajat kan...mentang-mentang la nak taon baru....yuhuuuu...kiozzzzz HAJAT yew sumew....kalo aqu untok taon baru niey kalo tok diri sendiri emmm...nak jadi lebih baekkk dalam idop aqu...dari segi pragai....kewangan...hartew bendew...hubungan....untuk taon 2013 niey aqu da berhajat nak kua kretew...harap2 dimakbulkan yew yallah...AMIN....n dalam family lak aqu nak jadi anak yang lebih baek tok mok n abohhh....n dalam berhubungan....aqu nak jadi yang lebih baek tok awak ecam sebab aqu sayang diew....hhehehehe...n masing-masing nak brubah jadi lebih baek....kalo nak critew hajat memang xhabis-habis....banyak bebenor asew yew nak pasang hajat....n untuk taon baru malam karang korang nak gi manew yew....ehehehhe...aqu plan nak gi kl tapi pk n pk balek mesti sesak n jam an dow....so aqu plan gi ICT jew....smart qak an....lagipun ICT makin smart skarg....aqu nak masok umah salji nanti...ehehehhe....lagipun untuk taon baru sumew free dengar citew....wahhhhhhh.....apew lagi...jom la...jalannn....jalannn...n jalan....aqu sukew....ehehhehee.....okay cawwzzz duluew....APY NEW YEAR AT KORANG SUMEW....ENJOY OKAY...ASAL IGAT MAK N AYAH....N DONT FORGET....UR GOD ALLAH.....hehhehehe...bye 2012...n welcome or hai 2013....n_@

Sunday, December 30, 2012

full house

assalamualaikom....

emmmmm....tengok lua...suasanew yang redupp...fell jew nak update blog...hehhehehe....emmm..okay tengok tajuk pun korang da tau kan apew aqu nak critew..ehhehehe...masew krismes ariew tuew plan ngan bff nak celebrate awal bevday diew...sebab diew stdy kan xbalek nanti...bevday yew 5/1 tapi celebrate awal...ehhehe...plan2 n plan....kiteorang nak celebrate at full house....ehehhe...cantek sangat full house yew tempat...happy bergambo...yeahhhh....bff bawak member2 yew skali...dorang okay n sporting...hehhe...so aqu pun enjoyyy....masing-masing kaki mensnap pic..layannnnn laaa....hehhehee....syokkk gilew ariew tuew...n aqu happy sangat....aqu asew sapew yang da pernah gi mezti rasew bendew yang samew kan...hehehe...da namew pun bevday bff an....aqu beli kan la small kek tok diew...sebab kiteorang xminat sangat kek...tapi untok diew kan....okay...n barang-barang tok celebrate...hehhehe....happy aqu tengok diew...n special present aqu bagi kat diew..emmm mulew-mulew nak bagi kasot jew...paztu comel pulak aqu tengok patung hellow kitty tuew...n aqu skali kan n 5kuntum bungew aqu ikat skali...sempenew umor diew 23taon....da tua..hahhahha...HAPPY BEVDAY JUE....SEMOGEW PERSAHABATAN KITEW BERKEKALAN....N WALAU APEW PUN BERLAKU IN UR LIFE...U MUST BE STRONG N PRAY TO ALLAH....AMIN...GOD IS ALWAYS THERE...TRUST ME OKAY....ehhehehe....luv bff...okay jom layan pic..


hehehhee...wif bff...sajew nk nampak kan blakang...smart kan...hoho..

bff yang sweet....luv....

kiah yang masok air...sempoi n bising cam joyah...

kiah propa...hahhaha....

happy bevday bff...sweet 23...

wif orang salji...time krismes an....

luv full house...

happy nampak jue....tau la dapat present...hehhee...

happy bevday to you...

eika...bell..kiah...ain..n jue...bevday girl...

nak juqakkkk....lika yellow...

Thursday, December 27, 2012

one day...ehehhehe...luv ALLAH..n_n

assalamualaikom....

salam jumaat...jumaat yang terakhir untuk tahun 2012...hehehhee....

                  semogew diberkati oleh ALLAH...AMIN...

dan aqu berharap hari-hari jumaat akan datang akan lebih diberkati oleh yew....

ONE DAY NAK SANGAT MACAM NIEY...BEZ JEW TENGOK...NAK BERCINTEW SAMPAI KE SYURGEW....YALLAH HAMBEW MU INI BANYAK DOSE...AMPUN KAN LA DOSA-DOSA HAMBEW MU INI....RINDU SANGAT HATI INI PADAMU...HARAP-HARAP KAU AKAN TEMUKAN AQU JODO YANG BOLEH MEMBIMBING AQU KE JALAN MU...JALAN YANG LURUZ....AMIN....

Wednesday, December 26, 2012

hari-hari bahagier...hehhehe...

assalamualaikom....

da brapew hari xmasuk blog niey...busy kan...banyak kejew...plan2 itu ini..huh..hehhehe....syok kan kalo kejew banyak cuti....tapi cuti yew bio yang public holiday laaa...kalo cuti sendiri memang kenew potong gaji...hahhahaha....cuti krismes ariew tuew sonok sangat kan...amai jew orang bejalan....huh...sesak.....aqu pun xlupew la nak langkah kan kaki aqu niey at tempat-tempat yang indah..hehehhe...sabtu lepas kejew sebenaryew...tapi ambek cuti..bajet katew adew hal...wedding..padahal nak jumpew kekasih aty que...sonok sangat...exicted gilew bilew aqu nk jumpew diew...sebab kiteorang kan jaohh...bilew jumpew tuew memang exicted lew...ehehhehehe...xsaba nak jumpew...lokasi manew lagi TIME SQUARE LEW...sebab kiteorang nak shopping kat situ...orang nak banjew...ehehhehe....aqu lagi sukew shopping...gileww kow....hahhaha..jalan-jalan cari barang...wahhhhh...time krismes kan..tempat yew jangan cakap la..memang smart...snap..snap..snap...n snap..sampai ecam que pun da penat...sori yew yg...memang aweks da gilew bergamba...hahahaha....setel bergambar sambong shopping...indah sangat...aqu tengok jew mukew diew...bilew samew2 tengok..malooo pulak...ehehehhee...even da lamew kan...habis shopping lepak-lepak jam..citew-citew...sayang yew asew...haishhh...bilew la dapat KAWEN...ehhehe..insyallah dengan izin ALLAH...da sampai masew tok balek uw sedey yew...tengok mukew diew...pegang jap tangan diew...ehehhe...sayup jew....hehhehe...diew pun pandang jew n pegang jew tangan aqu kuat-kuat...haishhh...sayup2...tapi cool laaa...adew jodo xkemanew....KUMPUL HARTE LU...ehehhe..jom layan pic..hehe...

SLAMBER JEW DUDUK WALAUPUN XLEY..HEHEHE...
DISEBALEK POKOK2 KRISMES...
SHINE....SHINE N SHINE....EHHEHE...
EHEHHEE....SUKEW BERGAMBAR AT JAMBATAN NIEY...
LAALLALALA...
SAYANG ECAM SAYEW...LUV...

Sunday, December 23, 2012

popiah sosej goreng

assalamualaikom....

hai all...hehhehe...wahhhhhhh...suda lamew asew yew da xupdate blog...biasew la kan..busy siket lew...hehehhe...okay kali niey aqu nak berkongsi dengan korang tentang masakan....mungkin amai da tau kot nak buat bendew niey...tapi aqu first time buat bendew niey...sebab aqu sukew memasak time free....hehhehe...okay gaji hari tuew aqu plan2 nak masak popiah goreng...so balek kejew gi la singgah pasar raye...sukew gilew aqu kalo nak beli barang dapor niey...da macam mak peahhhhh....hahhahaha....sampai jew..haiiyoooo...sumew aqu nak beli..gerammm...lagi2 time part at makanan basah ala2 macam steambort gitu....ehhehee...tah betol tah tidak aqu eje...emmmm...sumew aqu nak beli...adik aqu da geleng palew da tengok gelagat aqu...lek la mokkk....ahhahahaa.....okay sumew da beli paztu aqu gerak lew balek tok mulew kan masakan popiah que...ehehehhee....mulew2 xbpew nak jadi..sebab kulit popiah an nipis...pastu carew yew aqu double kan la kulit yew...baru okay..xputus2...setel n aqu pun masak....emmm...siap dihidang...yum2...ragup...dapyew.....family aqu cakap sedap...wahhhh....apy yew aty aqu...lagi2 mok n aboh...masey mok n aboh...kluar perok....hahahha....sebab mak n ayah qu orang perokkk..hehehhe...esok yew aqu bawak la popiah sosej tuew at ofiz...hehhehe..member2 aqu cine..india..n malay...sumew katew camniey..(WAHHHHH ZALIKHA...SEDAP LAA...MACAM MANE U BUAT..)...senang gilew korang aqu cakap...n aqu ajar laa...katew orang jangan kedekut ilmu kan....hehhee...apew la sangat masak popiah tuew kan...dorang suro aqu buat lagi n dorang bagi duit...tergelak lew aqu...tq la korang sumew...luv u friends....okay jom see my pic now....hehhehe....

GEMOKKK YEW AQU...AMBEK LA SUME EIKA
NIEY SUMEW AQU AMBEK....PADAHAL NAK BUAT POPIAH SIKET JEW BAHAN YEW....XLEY TGK SIOT...HAHA...
NIEY LA BAHAN-BAHAN NAK WAT POPIAH...

FIRST KULIT POPIAH DIKELUARKAN...HEHE

LETAK KAN DENGAN KEMAS SOSEJ N SAYUR CAMPUR...

LIPATKAN DENGAN KEMAS....

LEPAS DA KEMAS KAN YEW...SALUTKAN DENGAN TELUR DISETIAP LIPATAN YEW...TOK TAK PUTUS2 KULIT YEW NANTI BILEW MASAK...HEHEHHE...

ORITE DA SIAP AN KEMAS-KEMAS....LETAK AN DENGAN KEMAS TOK DIMASAK...HEHE..

YEYYYY....LEPAS DA MASAK...SIAP DIHIDANG.....YUMMM....SILEW AN MAKAN...YUMMM.....TAPI AQU SUKEW BILEW TIME SEJUK...LAGI SEDAP...HEHE...

Sunday, December 16, 2012

member-member aqu yang sporting,sempoi n comel...hehhe...

nie la member2 aqu tuew..hehhehee...comeyyy kan...dorang aqu biasew jew..hehhehehe...pew2 pun syok kua dengan korang....sumew pun mesti amai da upload pic bergambar dengan pokok krismes kan...aqu pun nak qak...syok gilew shopping ariew tuew....n beli an special present tok my bff...hehehhe...so shurtttttt...secret....dalam keretew aqu tertido sebab penat....paztu member aqu yang bertudung biru tuew jerit at aqu...katew yew...woiiiiiiiii...bangun...terkejot beruk aqu..hahahhaha....siot yew ikha....dut diam jew...DEMAM...siannnn.....pew2 pun puas..hehhe..luv u oulsssss.....

Friday, December 14, 2012

bile ari sabtu je hati sronok....

assalamualaikom...

bertemu kembali....okay saturday back...hehhehe...kalo ariew sabtu niey start la aty aqu niey merontew-rontew nak bejalan....huiiiii....kejew lak masok halfday....memang xdew mood langsug nak wat kejew yoooooo.....hehehhehe....paling-paling pun gi yang dekat-dekat...okay kali niey sabtu aqu nak bejalan dengan member aqu...satu tempat kejew duluew....comey-comey taw dorang...tapi sporting...nak shopping siket...tapi siket kew...hahhahaha...kalo da nampak yang pekenan abez la...tuew la slalo yang MAK...AKAK...ADIK MEMBER N BALAK aqu cakap....hahhahahaha....aqu gelak jew kalo dorang cakap camtuew....just cakap xdew kali niey da insap....xwat daa....hehhehhe.....sumew orang xnak percayew kalo aqu cakap cmtuew...hahahaha...lagipun azam TAUN BARU...nak insap2 siket dari membazir...banyak bendew nak pk kan....haishhhh....okay tuk korang yang bejalan ariew niey slamat menikmati ariew2 cuti yang indah...sapew yang nak shopping jom join aqu...hahaha..ehhehe...okay cawzzzz...bye u oulssss...nanti contineu lagi okay...love...hhehehhe...n_n

Thursday, December 13, 2012

skew lagu niey....hehhehe...

Lirik Lagu Sayang – SHAE

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

tq bagi lagu niey...love ecam..:)

Wednesday, December 12, 2012

mUtiaRa kaTa

assalamualaikom....

okay kali niey aqu nak critew....apew korang akan buat kalo korang tengah sedey...free kew...bosan kew...perlukan sesuatu tok apy an aty kew.....rasew terlalu rendah diri kew...n seumpamew dengan yew....hehehehe....okay kalo aqu kan...salah satu tok apy an aty kew..sedey kew...aqu akan open internet n seach at google kata-kata mutiara islam...sonok taw bacew,,,korang akan asew legew n akan lebih bersemangat tok teroz an idop...hati korang pun akan tenang...dan yang paling penting....korang akan slalo igat ALLAH....hehhehhee....mungkin akan mengalirkan air mate skali....sebab tahu kitew niey banyak sangat DOSE....hehhehe....tenang jew bacew ayat-ayat niey...sembahyang dan berdoa sepenuh jiwe dan ragew kitew....subhanallah....nikmat...mari kitew layan ayat-ayat niey...


  • Manusia itu jika kita terlalu mencintainya akan merana, buta panduan.kerana manusia hidupnya takkan kekal.Allah itu jika terlalu mencintaiNya akan bahagia selamanyakerana dia maha abadi
  • Jika kamu ingin disenangi manusia, maka senangilah mereka
  • Usahlah mengabaikan seseorang, kerana itu membunuh kasihnya kepadamu. Usahlah melupakannya, kerana kasihnya akan tertutup buatmu
  • Aku cepat lupa tentang kesalahanku kerana tidak ada seorangpun yang mengingatkanku
  • Kelembutan wanita adalah adalah lebih hebat dari perkasaan seorang lelaki
  • Kesempurnaan dan keindahan akan dicipta jika ada cinta, terlindung segala cela dan kecacatan. Setelah hilangnya cinta, perkara sebaliknya boleh berlaku
  • Mencapai kejayaan adalah penting, tetapi kesungguhan dalam mencapai kejayaan itu adalah lebih penting
  • Ramai orang memperolehi nasihat, tetapi ramai yang tidak memanfaatkannya
  • Antara saat indah dalam kehidupan ialah setelah anda mencapai kejayaan yang sebelumnya manusia pernah berkata kepada anda “kamu tidak mampu melakukannya”
  • Senyumanmu tidak memberi sebarang bebanan kepadamu tetapi memberi makna yang indah kepada seseorang
  • Musibah yang menimpa akan mendekatkan dirimu dengan Allah  menyebabkan tanganmu memohon padaNya, air matamu insaf berlinangan. Mengajarmu tentang doa dan harapan, rayuan dan rintihan. Menghilangkan darimu kesombongan dan keangkuhan. Di saat itu dirimulah yang paling hebat
  • Janganlah bersedih hati dengan kata maki dan tuduhan nista yang manusia lemparkan kepadamu, sesungguhnya ianya tidak menghinakan dirimu, tetapi sebaliknya ia telah menghina mereka sendiri
  • Aku tahu bahawa Allah  telah menetapkan rezeki untukku dan tiada mungkin ada orang lain mampu merampasnya. Dengan itu hatiku menjadi tenang
  • Manusia tidak akan terlepas dari pencinta yang memuji dan musuh yang membenci
  • Dua perkara yang ada dalam kehidupanmu. Angan-angan dan kematian. Angan-angan akan memanjangkannya dan kematian itu akan memendekkannya
  • Umar abdul aziz: sesungguhnya malam dan siang telah bekerja untuk kamu. Maka hendaklah kamu bekerja pada kedua-duanya
  • Iblis: aku merasa hairan dengan manusia, mereka mencintai Allah  tetapi mereka melakukan maksiat kepadaNya. Mereka membenciku, tetapi mereka menurutiku
  • Antara perkara yang hairankan ialah seorang ayah mengajar anak kecilnya bercakap dan berjalan, kemudian melarangnya
  • Jangan kamu minta seorang wanita mencintaimu,. Tetapi buatlah agar mereka mencintaimu
  • Wanita patut mengikut lelaki kerana mereka diciptakan setelah lelaki
  • Semakin hebat seorang wanita mencantikkan rupa wajahnya, semakin kuranglah dia mencantikkan rumahnya
  • Kata-kata seperti ubat. Bermanfaat ketika sedikit dan membunuh jika berlebihan
  • Tidak perlu anda berkata semua yang anda tahu, tetapi anda perlu tahu apa yang anda ingin katakan
  • Isteri yang cantik ialah isteri yang menanam kecantikkannya di dalam hati suaminya
  • Bukan keaiban jika kamu terjatuh, tetapi keaiban ialah kegagalan kamu untuk bangkit
  • Hati mampu keluarkan suara yang menyatakan bahawa ada seseorang sedang memandang ke arahmu dengan mata hatinya
  • Salah satu dari cabaran yang hebat ialah kamu mampu ketawa dalam keadaan mata hatimu berkaca duka
  • Kebanyakan orang akan melupakan kesalahan mereka tetapi aku tidak akan melupakan sebab kesalahan itu berlaku
  • Pernah orang bertanya kepada saidina Ali: “kenapa berlaku banyak kekacauan di zaman pemerintahanmu, sedangkan kamu adalah dari ahli bait Sallallahu Alaihi Wa Sallam, yang terawal memeluk islam, yang menerima pengiktirafan dari Sallallahu Alaihi Wa Sallam. Tidak sebagaimana umar yang memerintah umat ini dengan aman dan terserlah keimanan umat itu menguasai.”lalu saidina Ali menjawab: “bagaimanakah mampu akan lakukan sebagaimana umar. Kerana rakyat umar adalah aku dan rakyatku pula adalah engkau.”
  • Kata seorang ilmuan setelah pulang dari pengajiannya di luar Negara: “wahai kaumku, janganlah engkau terlalu mendahului aku dengan meminta kepada berfatwa, tetapi dahuluilah kepadaku sokongan untuk kulakukan kebaikan dalam kehidupan kita, menyekat keburukan dan melakukan perubahan”
  • Meninggalkan maksiat adalah jihad dan usaha berterusan membendungnya adalah pertarungan
  • Isteri cerdik dan solehah mampu mengubah padang pasir kepada taman buahan indah
  • “Kita memerlukan pemuda yang soleh dan pemudi yang beriman untuk membina institusi keluarga bahagia”(muqawwimaat saadatuzzawaj)
  • “Ketiadaan diri peribadi Rasulullah SAW tidak boleh dijadikan jawapan di atas kegagalan dakwah di zaman ini”(syed qutb)      

Tuesday, December 11, 2012

nice day

assalamualaikom,

macam biasew dimulai dengan salam.....hehehhee...lamew da xupdate blog...disebabkan ariew niey 12.12.2012...hehhehehe...cantek kan tarikh ariew niey...igat pulak aqu first date aqu 12.12.2010...hehhehehe....okay continue story....hehhe...duluew mulew-mulew jumpew yang first skali adoii...maloo yeww....excited gilew sebab kenal da nak dekat 1taon tapi xjumpew2 taw....huhh...bilew diew cakap nak jumpew tuew...adoiiii...rasew dunier niey aqu yang punye...malam tuew gayottt jew...excited kan...pade besok hari ye...bagon awal...haha...cal diew cakap dekat manew...diew stay umah member diew alip at kl sebab nak sangat jumpew aqu..wahhhhh...syok sangat yoooooo.....okay kol 11pagi gerak dari umah...n perjumpaan di KL SENTRAL STATION....hehehehe...berdebar-debar...tunggu punye tunggu sampai la station kl sentral....aqu sampai duluew...tapi janji tunggu dekat depan mcd tapi aqu sajew jew duduk lagi at bawah...tunggu n tunggu aqu nampak diew dari jaohhh...PAKAI BAJU HITAM...hehehe...skew jew tengok...diew naek duluew baru la aqu...diew jengok-jengok at mcd xnampak aqu...paztu sajew jew tegor diew dari belakang...diew xdengar...tapi member diew alip yang dengar...haha..alip gelak sebab ecam maloo sangat-sangat...katew jentel...haha..sian maloo..suro aqu jalan duluew...asyik menyorokk jew...okay naek train teroz kew MIDVALLEY.....sampai jew..jalan-jalan..usha-usha barang...member diew alip pun sporting..elek jew borak ngan aqu..haha...paztu makan at KFC jap...kenyang..jalan-jalan balek...paztu pergi satu tempat yang special dating jap...alip paham diew pun bagi kiteorang berduer...diew gi masok mall jalan-jalan...SIAN ALIP...sorii....dating berduer...paztu snap-snap pic samew-samew....buat-buat lawak....gelak-gelak..wahhhhhhh....sonok gilew asew...jam pun da kol 5lbh time tuew...gerakk laaa...sedeyyy aseww...sampai jew kl sentral sementarew tunggu train samew-samew pandang...haishhhhh....tapi time tuew train diew datang duluew...sedeyyy yew...dalam train yang amai orang tuew diew brusehew juqak nk tengok aqu....sedeyyy yeww....yew la kan kiteorang PERCINTAAN JARAK JAOHHH...hehehehe...sebelom train yew berlalu jaohh...last skali diew bagi at aqu flying kiss...xley lupew time tuew...haishhhh...sayang yew la kan..hahahha...jiwang lak...lagi satu tq ALIP member diew yang teman diew tok jumpew aqu..hehhehe....arap hubungan kiteorang akan kekal sampai bilew2....sebab kiteorang duer2 samew sukew yang sederhanew...SEDERHANEW TUEW INDAH kan...hehehhe....okay cawssssss....;)


HARAP HUBUNGAN SAYE EIKA N AWAK ECAM AKAN KEKAL SELAMEWYEW...AMINNN....

Friday, December 7, 2012

PLANNING FOR HOLIDAYS

assalamualaikom

dipagi yang hening....mcm biasew...rilexxx xdew kejew nak wat...cool n steady jew...bosan...member-member pun xdatang ariew niey..maklum la sabtu...adew yang nak rebon la...shopping la...aqu dengar memang JELESSS....tapi nak wat camnew kan kejew....hehhehe...nanti boz bising...aqu HEAD katew yew....kenew penting kan kepentingan syarikat katew yew...aqu cool jew...masok telingew kanan kuar telingew kiri...wahhahhaha.....tapi kejew mesti siap la kan...namew pun kejew...mezti wat laa...walaupun malaz nak dengar boz aqu membebel....hehhehehe...okay da meroyan...continue...okay kalau korang bercuti kan lokasi manew korang akan pilih...kalo aqu dalam MALAYSIA...nak gi PULAU TIOMAN ATAU LANGKAWI...atau dekat ganu tuew PULAU PERHENTIAN....pehhhh...namew pun pulau kan sumew memang smart...hehhehhee....n tempat macam niey mezti korang nak gi ngan boyfriend....tunang...suami...n family....hehhehhe...begitu juqak aqu....emmmm...kalo luar negare tuew aqu berminat nak gi negare-negare eropah....macam ISTANBUL.....hehehhe...sejak-sejak tengok citew istanbul aqu datang meroyan...hehhehe....sejuk kan negarew yew...paztu negare islam...makanan pun sumew halal....senang...hhehhehe....PARIS....wahhhhh...sonok yew...tapi setakat niey baru berangan dalam malaysia lew.....plan ngan balak aqu nak gi SEMPURNA SABAH....diew la ajak n minat....pegi ngan family diew skali...ehhehehe....sonok...tempat yew pun smart....n resort yew laen dr yang laen taw....wahhhhh...sonok sangat kalo dapat gi sanew..hehehhehe...insyallah....dengan izin ALLAH....hehehhe...nak sangat gi bercuti...syokk peww....ilangkan sumew tention-tention kan..irop udarew segar.....emmmmm....nyaman....hehhehehe....okay jom layan....:)   



NAMPAK KAN RESORT YEW LAEN DARI YANG LAEN...
KEHIJAUAN TUMBUH-TUMBUHAN YE...ADOIII TENANG JEW..
AKTIVITI SKUBA....WAHHHHH...SYOKKK WAT KAT SINI...
BEZYEW JALAN-JALAN AT SINI...NYAMAN....
SMART...
TENGOK LA KEHIJAUAN AIR YEW....CANTEK SANGAT CIPTAAN TUHAN...:)
XSONOK CMNIEY....

Wednesday, December 5, 2012

time pagi...xdew kejew....boz pun xdew...:)

assalamualaikom

emmmm...okay...niey slalo kerjew yang aqu wat at ofiz kalo boz xdew...hahhahaha....AWASSSS....jangan try this skill taw sumew....hahhaha...tapi nak try kalo time boz xdew n free pun ley juqak....apew salah yew...hahhaha...spew-spew yang sukew snap always....SILEWKAN LA...huwaaa...huwaa..huwaa...

EYYYYYYUUUUUUU....FLYING KISS..

SIMPLE ACCESSORIES

HEHHEHEH...

SAKIT KAKI KEW...HEHHEHE...

DARI TEPI....HEHE..

BETUL-BETUL DEPAN...HEHHE...GEMOKKK LA AQU...HUIII...

FROM MY BB FON...N NAME MY BB IS YELLOW (ZI)...HEHHEE...CUME XWARNEW YELLOW BECAUSE COVER PUPLE NIEY SENANG CAMPAK TAPI XROSAK..LOVE...HEHE...

time nak bergaye....

assalamualaikom...

okay update lagi blog....sebab bosan kan...skarang dekat ofiz kejew xdew jew...sumew yang call..bbm..mcj aqu sumew aqu on....hehhehe....tengah xdew kejew...kalo free-free cmniey mulew la aqu tengok google...usha-usha fashion....tengok yang laters punyew...skew yew la...n kalo adew yang pekenan aqu akan beli n dress kan sumew..manew yang sesuai....aqu skew warnew kontra tapi bukan jadi sakai n mrepekk...hehehe...n aqu skew juqak warnew-warnew kontra tapi nampak soft...macam ijau putih...biru putih...kuning jangan lupew yew...kuning putih...sumew masok ngan putih...sebab putih tuew kan nampak bersihhh....mejoriti wanita sukew bergaye...sebab menampak kan mereke makin cantek n menyerlah...lagipun sebagai wanita kenew jagew penampilan....kalo x lelaki lariiii...hhaahha...memang la lelaki cakap kalo da tol-tol sukew tuew xpandang sumew tuew...tapi cmnew sekali pun bilew kitew bercantek dorang akan sukew taw....hehhhehehe....n mejoriti wanita sukew bergamba...emmmm...kalo aqu skew bergambar sebab bilew aqu tengok gambar-gambar baru tuew macam indah jew...dekat manew-manew pun ley...amai orang pening ngan aqu..hahahha...tapi harap-harap paham la yew...hehhehe....so dalam kretew pun jadi...tengah-tengah jem n trafic light merah mulew la aqu...hahahha....kretew sbelah-sbelah kadang-kadang pun pandang jew...laen hal...KETEPIKAN....so snap-snap n snap....hahhahha.....okay penat berceritew....cawwwwssss.....

DALAM KRETEW PUN JADI LA KAN...

Tuesday, December 4, 2012

terharu kan....hheheehe....

  WANITA HASRAT JADI PALING GEMOK DI DUNIER BAKAL KAWEN TUKANG MASAK.....




ARIZONA: Seorang wanita yang cuba menjadi paling gemuk di dunia akan berkahwin dengan seorang tukang masak.
Susanne Eman berkata, hubungannya dengan Parker Clack, 35, memang “sempurna”.

Susanne berkata: “Kami sudah dijodohkan sejak azali. Saya suka makan dan Clack pula suka memasak.
“Dia boleh membantu saya mencapai impian dengan memberi saya makan,” katanya.

Ibu kepada dua anak, Susanne, 33, mempunyai berat 342 kilogram tetapi berharap untuk mencapai lebih daripada 730 kilogram untuk muncul sebagai wanita paling berat.

Susanne berkata mengenai tunangnya: “Masakannya adalah sebahagian tarikan. Mana mungjin saya tolak seorang lelaki yang mempunyai kepakaran di dapur? “Spaghetti bolognese masakannya kegemaran saya. Saya boleh makannya sepanjang hari.
Clack yang tinggal di Casa Grande, Arizona, menggelar dirinya “Peminat Si Gemuk” Clack berkata: “Saya menyokong Susanne, ia membuatkan dia gembira dan saya sukakan wanita gemuk.

“Bagaimanapun, saya bimbang dengan kesihatannya tetapi makan membuatkan dia tersenyum,” katanya. - TS


apy n shocked

                                                                     assalamualaikom.....

emmmm....okay sumew start now...write when bored....katew orang...hahahhaa...okay aqu asew terharu siket lew malam tadi sebab ecam que cakap something lak...adoiiii...cakap-cakap cam biasew gayot....paztu dalam tengah-tengah diam tuew...tibew-tibew diew cakap camniey...(??? JOM TUNANG....)...hehhehe...wahhhhha....aty rasew berbungew-bungew....apew lagi aqu pun excited cakap jom..hahahha...paztu samew-samew gelak...bukan bermaknew xseriuzzz tapi cam lawak pun adew..hahahha...sengal tol...paztu kiteorang pun bincang-bincang...n aqu n diew nak makesure duluew diew n aqu betol-betol stabil....n impian kiteorang sekarang niey masing-masing nak beli kretew duluew n rumah...tuew yang penting....adew hartew duluew baru kawen...tapi tunang tuew insyallah akan jadi...so apew-apew hal akan bagitahu...hehhehehe....syokkk yew asew...n insyallah diew dapat bonus kemungkinan kiteorang plan nak gi holiday samew-samew...yahoooo...emmmmm dalam plan nak gi PULAU TIOMAN ATAU LANGKAWI....tapi PULAU TIOMAN kot...mungkin skali family diew sebab da at pahang kan...along diew dari oversea pun akan balek...so aqu pun joinnn.....family diew pun da biasew ngan aqu....emmmm....ecam que cakap...mak diew sukew bilew aqu datang n adew...bezyew...ALHAMDULILA YALLAH...masey sumew family ecam que sebab ley trimew aqu yang xsberapew niey....insyallah kiteorang akan ditemukan jodo...AMIN....arap-arap korang sumew xjemu dengan critew que ini...critew yang simple tapi bermaknew.....LOVE U SO MUCH DAMN ZURISYAM ISLAM....ATAU NORISYAM ISLAM...ATAU ECAM...hehhehehe....:)

Monday, December 3, 2012

when weekend

assalamualaikom...

hai all...emmmm...jumpew lagi...time2 bosan at ofiz apew lagi..boz pun xdew...update blog la..hehhehe....kejew tengah xdew kan..so adew pluang jangan diabaikan...hehhehe...okay ariew ahad ariew tuew bosan2 plan ngan bff hangout...walaupun esok aqu kejew....hahhaha...cmtuew la kalo da jumpew bff yew...hehhehe...okay plan anta baju tok gi kenduri kawan ecam que....yeahhhh...tgk fashion terkini n design sendiri...sebab xnak orang katew aqu tiru...yuhuuuuu....eyyyuuuuu.....hahhahaha...gedikk jap....hehhehehe...love fashion n simple...ikut keadaan sekeliling....eyhhhh...da meroyan..okay teruzkan...paz jew hantar baju....akak jahit tuew da jam nak wat baju aqu..hahhaa...macam-macam...bak katew bff aqu...KIOSSSSS......hhahahhahaha.....okay setel hantar baju gerak ke mall...da gi beli tiket wayang lu sebelum makan...okay sampai jew...pk n pk nak tengok twilight...okay amai cakap bez....okay ambik kol 10.40pm tiket...so sementarew tunggu...plan-plan nak makan apew...okay paling dekat ayam penyek..okay layan....duduk n order...tunggu makanan...wahhhh...da sampai dapyew...perut tol-tol da sangat lapa...hehehhe...makan n makan...memang sedap kan..mezti amai da try kan...murah pun murah....hehhehe...okay full....rilex-rilex jap...gerak la ke wayang...n beli apew-apew yang patut tok makan....masuk la tengok twilingh..hehehe...tapi aqu cakap ngan korang...twilight memang bezzzz.....sapew yang tengok tau la....ROMANTIK gilew....bragan aqu....n bff aqu cakap lelaki uw macam ecam que siket....hahhahhaa...mrepekkkk....sukew tengok edward pandang bella dalam citew tuew...maloooo n romantik lew...adoiiii...CAIR....hhahhahaa...but seriusly aqu cakap ngan korang syokkk gileww...n sapew-sapew yang adew couple uw....mezti berangan...abez jew tengok citew tuew balek la kitew yew...sambil-sambil snap pic..hahhaha...xlepaz yew....okay jom layan pic...


MENU...TENGOK PUN SEDAP KAN...
DAPYEW...TERLIURRR....HAUSSSS.....
WHEN ME N BFF POSING...YUHUUU..
AQU....HEHHEHEHHE....GEMOKKKSSSS....
NIEY LA AQU ORDER....AYAM PENYEK GORENG....DAPYEW....NYAM-YAM..
NIEY AYAM PANGGANG....GORENG LAGI SEDAP KUT..HAHA..
READY TOK MAKAN...
BFF JUE....SANGAT COMEL...HEHHE...N PICH SANGAT SESUAI TOK ANDA...HEHHE.
BELLA YANG COMEL...SUKEW SANGAT NGAN PINK...SUMEW JEW NAK PINK....HEHHEHE....
WAYANG TIME...TWILIGHT....
SEBELUM MASUK WAYANG....HEHEH..SEMPAT-SEMPAT...
NIEY LA TEMPAT YEW...HEHHEE....SMART QAK TAW...LAGI-LAGI BERGAMBAR...HEHHEE...